Způsoby oceňování zásob a jejich vliv na výsledek hospodaření a rozvahu. - Nováková, Helena (Jihočeská univerzita, 2013)
Zabývala jsem se možnostmi oceňování zásob při jejich vyskladnění, analyzovala jsem, jakým vlivem se jednotlivé metody podílejí na výsledku hospodaření a jaký přinášejí daňový efekt. Porovnávala jsem metody váženého aritmetického průměru, metodu FIFO a metodu pevné skladové ceny.
Means of appreciating supplies and their effect on the outcome of economics and balance sheet.
Keywords: Aktiva; rozvaha; oceňování zásob; zisk; daňový efekt.; Asset; Balancesheet; Inventory valuation; Profit; Tax effect.