Uliční názvosloví města Sušice - Žežulová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem diplomové práce je toponomastika uličních názvů v jihozápadočeském městě Sušice. Cílem je analýza vývoje a motivace pojmenování sušických ulic a náměstí. Za použití příslušných archiválií, odborné literatury a publicistického materiálu jsem zaznamenala současná i zaniklá jména ulic, jejich pojmenovávací motivaci a etymologii. Kromě zmíněných zdrojů jsem aplikovala metodu explorační, která probíhala formou rozhovorů s místními obyvateli. Uliční názvy jsou řazeny podle městských částí tak, aby na sebe logicky navazovaly. Zjištěné informace jsou shrnuty v závěru práce.
Street nomenclature of the town of Sušice
Keywords: Onomastika; toponomastika; urbanonymie; uliční názvosloví; motivace pojmenování; analýza vývoje uličního názvosloví.; Onomastics; toponomastics; urbanonymy; street nomenclature; motivation of naming; street nomenclature development analysis.