Analýza řešení úloh 2. kola 56. ročníku MO v Jihočeském kraji - Velc, Radovan (Jihočeská univerzita, 2009)
Obsahem této práce je provedení analýzy krajského kola matematické olympiády, zahrnující statistiku úspěšnosti žáků v jednotlivých úlohách, analýzu jejich postupů a rozbor chyb, kterých se dopouštěli. Práce by měla sloužit jako ucelený přehled řešení úloh 56. ročníku MO a jako studijní materiál pro účastníky matematické olympiády.
The problem solutions analysis of the 2nd round of 56th year MO in South Bohemia
Keywords: Matematická olympiáda; didaktika matematiky; dělení mnohočlenu mnohočlenem; Pythagorova věta; Thaletova kružnice; Mathematical olympiad; mathematics didactics; polynomial division; Pythagorean theorem; Thales´ theorem.