Analýza marketingového prostředí vybrané firmy - Radová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce je stanovit trendy na základě analýzy marketingového prostředí dané firmy a vytipovat silné a slabé stránky, popřípadě odhadnout ohrožení a možnosti firmy. Byla aplikována analýza marketingového prostředí na podnik Potrefená husa. Rozdělena je do dvou částí, přičemž v první, analýze mikroprostředí, je rozebrán podnik a aplikován Porterův model pěti sil. A v části druhé je zanalyzováno makroprostředí pomocí STEP analýzy.V závěru došlo ke stanovení trendů a vytipovaní silných a slabých stránek, popřípadě ohrožení a možností pro podnik Potrefená husa.
The analysis of marketing environment for selected company
Keywords: marketingové prostředí; makro prostředí; mikro prostředí; analýza; zákazník; trendy; gastronomie; marketing environment; the macro-environment; micro-environment analysis; customer trends; gastronomy