Potřeby adolescentů nízkoprahového klubu Oráč - Beneš, Luděk (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá tématem nízkoprahové práce s mládeží v kontextu salesiánské pedagogiky. Za pomoci sekundární analýzy zkoumá potřeby adolescentů zaznamenané do oficiálních dokumentů nízkoprahového klubu Oráč. Potřeby jsou třízené do stanoveného systému potřeb a výsledky výzkumu slouží k ucelenému pohledu na deklarované potřeby adolescentů nízkoprahového klubu Salesiánského střediska v Českých Budějovicích pro rok 2012.
Adolescent needs of low-theshold club Oráč
Keywords: pedagogika; sociální práce; psychologie; selesiánská pedagogika; nízkoprahová práce s mládeží; adolescence; sekundární analýza; psychogenní potřeby; sebeaktualizační potřeby; spirituální potřeby; zájmy; education; social work; psychology; salesian pedagogy; open youth work; adolescent; secondary analysis; psychogenic needs; self-actualization needs; spiritual needs; interests.