Sperm maturation process in fishes (review) - Křišťan, Jakub (Jihočeská univerzita, 2023)
Hlavní cíl této práce bylo posouzení aktuálních informací v oboru zrání spermatu (procesu, při kterém nezralé spermie získají potenciál reagovat na faktory podněcující pohyblivost spermií) a také posouzení struktury urogenitálního systému ryb v souvislosti se zráním spermií.
Sperm maturation process in fishes (review)
Keywords: zrání spermií; pohyblivost spermií; spermatogeneze; spermie; urogenitální systém; spermiace; endokrinní systém; hormonální stimulace; varlata; testikulární sperma; akvakultura; Chondrostei; Teleostei; Chondrichthyes; sperm maturation; sperm motility; spermatogenesis; spermatozoa; urogenital system; spermiation; endocrine system; hormonal stimulation; testes; testicular spermatozoa; aquaculture; Chondrostei; Teleostei; Chondrichthyes