Analýza a komparace možností zpracování mezd v různých účetních programech - Tušil, Patrik (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na porovnání možností zpracování mezd v různých účetních programech. Zaměřuje se na nabídku účetních programů dostupnou na trhu na přelomu roku 2016. Obsahuje základní charakteristiku vybraných účetních programů, jejich funkcí a uživatelského prostředí. Pro zpracování mezd se používá agenda s názvem Personalistika. Tato agenda může být součástí účetního softwaru, ale také může tvořit svůj vlastní program. Takový program má hodně funkcí a výhod. Největší výhodou je nízká pořizovací cena. Při zpracování mezd může také dojít k mnoha chybám. Nejčastějšími chybami jsou špatný výpočet průměrného výdělku a problémy s odvody daní a pojištění. Výzkum je proveden v jedné konkrétní společnosti. Účetní program využívaný společností je porovnán s tržní nabídkou a na základě výsledků jsou doporučena případná zlepšení.
Analysis and Comparison of Payroll Options in Various Accounting Programmes
Keywords: software; licence; uživatel; mzda; software; licence; user; payroll