Komplexní analýza vývoje střelby v basketbale na MS a OH v letech 1992-2022 - Fučík, Jan (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá komplexní analýzou vývoje střelby na mistrovství světa a olympijských hrách mužů v letech 1992 až 2022. Cílem práce bylo získaná data o střelbě dvojek, trojek a trestných hodů vyhodnotit v rámci základní části a play-off a také je mezi sebou porovnat. Vyhodnocení a porovnání střelecké analýzy, kterou se autor v této práci zabývá bylo provedeno v počítačovém programu Microsoft Excel a IBM SPSS a výsledky ukazují, že v průběhu let dochází k nárustu vystřelených pokusů za tři body a poklesu střel za dva body a s tím spojenému poklesu trestných hodů. V závěru jsou zformulovány konkrétní důvody, které jsou nejspíše důvodem ke zmíněnému trendu.
A comprehensive analysis of the development of shooting in basketball at the World Championships and Olympic Games from 1992 to 2022
Keywords: Basketbal; Střelba; Dvojky; Trojky; Trestné hody; Basketball; Shooting; Two point shots; Three point shots; Free throws