Choroby a škůdci brambor - informační databáze - Klofáčová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit elektronickou databázi ve formě internetových stránek se zaměřením na choroby a škůdce brambor. Kromě souhrnných informací (zařazení, morfologie, vývoj, význam, hostitelské rostliny, příznaky, ekologie, metody regulace, fotodokumentace aj.) o jednotlivých škůdcích a původcích onemocnění jsou v práci zmíněny také choroby biotické. Součástí databáze je také seznam chemických přípravků, které jsou povoleny do brambor, a symptomatický klíč k určování chorob a škůdců brambor.
Diseases and pest of potatoes - information databases
Keywords: škůdce; choroba; brambor; informační databáze; abionóza; pest; disease; potato; information database; abiotic faktor