Pohádka v životě předškolních dětí - Švábová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá pohádkou v životě předškolního dítěte. V práci definuji pohádku a její dělení, popisuji vliv pohádky na předškolní dítě a specifikuji tuto věkovou kategorii. Cílem práce je pomocí kvalitativního výzkumu zjistit znalost klasické pohádky u dětí a pokusit se vysledovat, kdo dítěti umožňuje setkání s pohádkou. Pro výzkum jsem použila metodu rozhovoru. Informace získané v rozhovoru, jsem zpracovala do analytického příběhu.
A fairytale in the life of pre-school children
Keywords: předškolní dítě; klasická pohádka; preschool child; classical fairy tale