Rámcově vzdělávací program a jeho realizace v praxi Základní školy Zahrádka v Praze - Želinová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice aktuálně platného rámcově vzdělávacího programu a jeho realizace v praxi Základní školy Zahrádka. V teoretické části jde o utříbení základních informací spadající do oblasti vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Práce zde obsahuje shrnutí od historického vývoje přes porovnání s evropskými trendy po nastínění nejaktuálnějšího rámcově vzdělávacího programu pro základní školy speciální. Důležitým podkladem pro vypracování jsou nejaktuálnější legislativní normy k danému tématu. Praktická část obsahuje konkrétněji realizovaný školní vzdělávací programu (ŠVP) ZŠ Zahrádka. Na příkladu porovnání dvou hodnocení s půlročním odstupem je zde ukázána efektivnost ŠVP.
The Framework education programme and its implementation in practice for Elementary School Zahradka in Prague
Keywords: vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami; rámcově vzdělávací program; integrace; speciální pedagogika; the education of pupils with special educational needs; the Framework education programme; integration; special education