Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky - Volšická, Jolana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá složením mléčného tuku a zastoupením mastných kyselin v mléčném tuku skotu. Dále se věnuje faktorům, které ovlivňují zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku - zejména vlivu krmné dávky. Ve výsledcích je zmíněn i jeden z biologických faktorů - vliv plemene.
The effect of diet change on composition of cow´s milk fat
Keywords: mastné kyseliny; mléčný tuk; CLA; plemeno; čerstvá píce; siláž; fatty acids; milk fat; CLA; diet; breed; fresh forage; silage