Vybrané aspekty vlivu bezobratlých herbivorů na složení travinného společenstva - Hrubá, Karolína (Jihočeská univerzita, 2018)
První část práce se zabývá ztrátou plochy listu způsobenou herbivorií bezobratlých v průběhu sezóny. Zkoumám, jak vybrané funkční vlastnosti ovlivňují chutnost (atraktivitu) rostlinných druhů. V další části zjišťuji jaký mají herbivorie a gapy (mezery v porostu) vliv na uchycování semenáčů. A poslední část práce se zabývá vlivem herbivorie terestrických plžů na kompetiční vztahy mezi vybranými druhy rostlin.
Selected aspects of the impact of invertebrate herbivores on grassland communities
Keywords: herbivorie bezobratlých; slimáci; hlemýždi; funkční znaky; gapy; ohrazení; akvárium; invertebrate herbivory; slugs; snails; traits; gaps; enclosure; aquarium