Jak určuje morfologie predátora jeho velikostní selektivitu? Srovnání morfometrických dat a experimentů u dravého vodního hmyzu - Havlan, Luboš (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce studuje velikostní selektivitu čtyř skupin dravého vodního hmyzu: dospělce a larvy potápníků (Dytiscidae) larvy vážek (Odonata) a vodních ploštic (Heteroptera) využívající laboratorních pokusů a výsledků morfometrických dat získaných pro každého predátora.
How much does predator morphology determine its size-selectivity: Comparison of morphometric data and experiments in predaceous aquatic insects
Keywords: velikostní selektivita; morfometrické znaky; hmyz; poměr predátora a kořisti; size-selective predation; morhometric data; insects; Predator-prey size ratio; size dependent predation