Audit malé společnosti - Fraňková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2009)
Předkládaná diplomová práce se zabývá kompletní problematikou účetního auditu. Práci jsem rozdělila do dvou základních částí, teoretické a praktické. V teoretické části jsem se zabývala definicí auditu, funkcí auditu, právní formou auditu a podrobným rozpisem auditorských postupů. V praktické části jsem aplikovala získané teoretické znalosti na existující firmě. Cílem mé práce bylo zjistit, zda tato účetní jednotka pravdivě a věrně zobrazuje finanční hospodaření, zhodnotit dodržování účetních předpisů a prověřit záznamy, které mi byly dány k dispozici.
Audit the small company
Keywords: Ekonomika; účetnictví; auditing; účetní audit; Economics; Book-keeping; Auditing; Auditing of accounts