Vliv tělesného pohybu a zdravé výživy na snížení tělesného tuku u žen středního věku - Pluháčková, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce je zaměřena na výzkum týkající se snížení tělesného tuku u žen středního věku. Tedy v rozmezí 40 - 60 let, při vlivu tělesného pohybu a dodržování zdravé výživy. K pozorování byla vybrána skupinka 5 žen, jejichž úkolem bylo dodržování stanoveného intervenčního programu. Podstatou výzkumu bylo měření tělesného tuku pomocí metody BIA, měřícím přístrojem AEG a OMRON, tělesných obvodů a vypočítáním Body Mass Indexu (BMI). Měření se konalo ve třech částech tedy vstupní měření, průběžné měření a výstupní měření. Program se uskutečnil od 4. ledna 2010 do 13. března 2010. Na začátku byly použity dotazníky, které sloužily jako zdroj informací životního stylu zkoumaných probandů a k zapisování naměřených výsledků.
The Influence of physical movement and healthy nourishment on decrease bodily fat at women of middle age\\
Keywords: Obezita; zdravý životní styl; tělesný pohyb; měření tuku; pestrá strava; ženy ve středním věku; redukce; Obesity; healthy style of life; body of move; measuring fat; health food; womans of middle age; reduction