Používání subjuntivu/indikativu po operátorech pravděpodobnostní modality (quizás) v jihoamerické španělštině (oblast andská, chilská a Río de la Plata). - Kunz, David (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se soustředí na užití subjuntivu nebo indikativu po oprátoru quizás a jeho variant v jihoamerické španělštině. Konkrétně zkoumá oblast And (státy Peru, Bolívie, Ekvádor), Chile a Río de la Plata (tuto oblast zastupují státy Paraguay, Uruguay a Argentina). Pomocí korpusu španělské královské akademie CREA byl proveden výzkum a statistika tohoto užití, kterému předchází teoretická část, obsahující teoretické podklady pro zpracování výzkumu.
Use of subjunctive/indicative with probability operators (quizás) in Latin American Spanish (area of the Andes, Chile and Río de la Plata).
Keywords: indikativ; subjuntiv; modalita; operátor; Latinská Amerika; indicativ; subjuntiv; modality; operator; Latin America