Cukrovarnický průmysl v České republice - geografická analýza - Steinbauerová, Simona (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce pojednává o vývoji cukrovarnictví na území České republiky. Úvodní části práce analyzují zemědělské aspekty pěstování cukrové řepy. V dalších kapitolách je analyzována světová produkce. Stěžení část práce je zaměřena na vývoj cukrovarnického průmyslu a pěstování cukrové řepy na území České republiky: vývoj osevních ploch, podíl cukrové řepy na orné půdě v okresech. V závěrečných kapitolách je analyzována restrukturalizace cukrovarnictví a vliv Evropské unie a společného hospodářského trhu na české cukrovarnictví.
Sugar industrie in Czech Republic - geography analisis
Keywords: produkce cukru; cukrová řepa; cukrová třtina; vývoj cukrovarnictví v ČR; restrukturalizace cukrovarnictví; regulace českého a evropského trhu; : production; sugar beet; cane sugar; historie czech sugar industrie; growing trends on sugar industrie; regulation czech ane europe market; restrukturalization sugar industrie