Řešení ovládání inteligentního domu pomocí systému pro heterogenní zařízení - Dvořák, Stanislav (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem bakalářské práce je vytvoření inteligentní domácnosti, od návrhu konkrétního řešení po popis jeho realizace na reálném příkladu. Popsaný koncept inteligentní domácnosti vychází z řídící jednotky Raspberry Pi, která je ovládána prostřednictvím centralizovaného systému openHAB, pomocí něhož je ovládáno osvětlení v domě a topný systém.
The solution of a smart house operational control via the heterogeneous devices
Keywords: inteligentní dům; řídicí systém; automatizace; osvětlení; topný systém; openHAB; Raspberry Pi; smart home; control system; automation; lighting; heating system; openHAB; Raspberry Pi