Daňové zatížení vybrané neziskové organizace - Hostičková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Neziskové organizace se řídí stejnými daňovými předpisy jako podnikatelské subjekty. Existují pro ně různá daňová zvýhodnění či osvobození, která jsou však spojena s vyššími nároky na účetní a daňovou evidenci. Vzhledem k tomu, že výklad daňových zákonů není pro neziskové organizace jednoduchý a přehledný, jsou navržena určitá zjednodušení.
Tax burden of chosen type of non-profit organization
Keywords: nezisková organizace; příspěvková organizace; daň z příjmů právnických osob; daň z přidané hodnoty; Non-profit organizations; allowance organization; corporation income tax; value added tax