Výukový program pro žáky 1 st. ZŠ zaměřený na společenstvo lesa - Papežová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu a realizaci výukového programu společenstvo lesa pro žáky 1. stupně základní školy. V literární části se zabývá pedagogicko-psychologickými aspekty přímého studia přírody a popisuje vhodné metody a formy výuky v kontextu aktivního učení. Determinuje legislativní rámec vzdělávání o přírodě na 1. stupni a vymezuje obsah učiva o lese. Popisuje podmínky vzniku výukového programu, jeho návrh, realizaci v praxi a reflexi praxe. V závěru pak diskutuje možnosti využití vytvořeného výukového programu pro další základní školy. Tato diplomová práce vznikla v rámci projektu GAJU 118/2016/S.
Educational curriculum about the community of trees for the pupils of the first stage of elementary schools
Keywords: les; příroda; ekologie; environmentální výchova; vzdělávání; výukový program; forest; nature; ecology; environmental education; education; educational curriculum