Inovační management ve vybraném MSP - Lacinová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na využití inovačního managementu v malých a středních podnicích. Teoretická část obsahuje vysvětlení pojmů týkající se inovačního managementu, invence, inovace, dělení inovací, měření a efektivnosti inovací. Podle názorů mnoha autorů je podnik, který neinovuje, odsouzen k zániku. Proto je často používaným mottem společností "Inovuj, nebo zemři". V praktické části je popsána zvolená společnost, která si nepřeje být uveřejněna, a je tedy popisována jako společnost XX. Jedná se o významnou tiskárnu s více než dvacetiletou tradicí. Cílem diplomové práce je popsat a zhodnotit uskutečněnou inovaci v podniku. Výstupem práce jsou návrhy na novou procesní mapu inovace, zhodnocení inovace podle inovačního indexu KLII a vytvoření pyramidy přínosů inovace. Důsledkem je snížení nákladů při realizaci budoucích inovací, posílení vize společnosti a zvýšení konkurenceschopnosti na trhu.
Innovation management in chosen company
Keywords: inovace; inovační proces; dělení a klasifikace inovací; metody měření inovace; inovační index; procesní mapy; innovation; innovation process; dividing and classification of the innovations; methods of measuring innovation performance; innovation index; processing maps