Měření tloušťky vrstvy na kovovém feromagnetickém a neferomagnetickém podkladu se zaměřením na FN tloušťkoměr CM-8856FN - Veselý, Milan (Jihočeská univerzita, 2013)
V úvodu jsou popsány metody měření tenkých vrstev na kovových feromagnetických a neferomagnetických podkladech. Dále je vysvětlena problematika měření tenkých vrstev metodou vířivých proudů a magneticko-indukční metodou. V další části je popis měřicího přístroje digitálního tloušťkoměru CM-8856FN s kombinovanou sondou, který měří metodou vířivých proudů, ale i magnetickou metodou. V závěru je popsána typická úloha pro měření tloušťky vrstev na kovovém podkladu přístrojem CM-8856FN.
Measurement of thickness of a layer deposited on ferromagnetic and non-ferromagnetic metal substrate focusing on FN Thickness Gauge CM-8856FN
Keywords: Tloušťkoměr CM-8856FN; měření tenkých vrstev; magnetická metoda; metoda vířivých proudů; ultrazvuková metoda; Thickness gauge CM-8856FN; measurement of thin layers; magnetic method; foucault currents method; ultrasonic method