Jak se reálně učí hudební výchova na 2. stupni ZŠ - Roznerová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce pojednává o problematice vyučování hudební výchovy na druhém stupni základní školy. Teoretická část práce obsahuje kapitolu zabývající se hudební pedagogikou jako teoretickým základem hudební výchovy. Další kapitoly uvádí prostředky hudební pedagogiky a problematiku psychologických hledisek hudebních činností. Poslední kapitola teoretické části je věnována hodině hudební výchovy. Praktická část představuje jednotlivé učitele a žáky, podává jejich pohled na výuku hudební výchovy a přináší jejich stanoviska k jednotlivým řešeným cílům.
The Real Way of Teaching Music at the Upper Primary Schools
Keywords: hudební výchova; hudební schopnosti a dovednosti; učitel; vnímání a prožívání; hodina hudební výchovy; music educations; musical skills; teacher; perception and experience; music lessons