Hostitelské spektrum a geografické rozšíření tasemnice Bothriocephalus acheilognathi (Cestoda: Bothriocephalidea) - Jíchová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2011)
Shrnutí širokého hostitelského spektra tasemnice Bothriocephalus acheilognathi (Cestoda: Bothriocephalidea) a její rozšíření ve světě. Bothriocephalus acheilognathi je zaznamenána u 234 druhů hostitelských ryb, 1 druhu obojživelníka, 3 druhů plazů a 3 druhů ptáků. Nejběžnějšími hostiteli jsou Cyprinus carpio a Ctenopharyngodon idella.
The hosts and the geographical distibution of the tapeworm Bothriocephalus acheilognathi (Cestoda: Bothriocephalidea)
Keywords: Bothriocephalus acheilognathi; hostitelé; rozšíření; Cyprinus carpio; Ctenopharyngodon idella; morfologie; životní cyklus; patogenita; Bothriocephalus acheilognathi; hosts; geographical distribution; Cyprinus carpio; Ctenopharyngodon idella; morphology; life cycle; pathogenicity