Emoční inteligence a kompetence manažerů - Hložková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením kompetencí a emoční inteligencí manažerů podle jednotlivých úrovní (provozní, střední a vrcholoví manažeři). Hlavní cíl této práce byl rozdělen na 3 dílčí cíle. Prvním dílčím cílem bylo zhodnocení kompetencí manažerů. Druhým dílčím cílem bylo určení, jaké emoční inteligence manažeři dosahují. Posledním dílčím cílem byl, na základě vyhodnocení silných a slabých stránek manažerů, návrh doporučení pro tyto vedoucí pracovníky. Data potřebná k výzkumu byla zpracována pomocí kvantitativní metody sběru dat, tedy dotazníkového šetření. Výzkumu se zúčastnilo celkem 81 manažerů. Jednalo se o 37 provozních, 26 středních a 18 vrcholových manažerů.
Emotional Intelligence and competence of managers
Keywords: kompetence manažerů; emoční inteligence; osobnost manažera; competence of managers; emotional intelligence; personality of the manager