Pohled rodičů pěstounů na pěstounskou péči - Veselý, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. V první části této práce jsou popsány teoretické pojmy z náhradní rodinné péče osvojení (formy osvojení), pěstounská péče (formy pěstounské péče), legislativa, výchovné styly, faktory ovlivňující výběr dítěte. Ve druhé části, za pomoci výzkumu, je zjištěno, jaký styl výchovy pěstouni používají, kdo a jak motivuje pěstouny k pěstounství, jaký mají pohled na současnou legislativu a jaké preferují děti do pěstounské péče.
The View on Foster-Parents on Foster Care
Keywords: rodina; pěstounská péče; výchovné styly; preference a motivace dítěte; family; foster care; educational styles; preference and motivation of the child