AMBULANTNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM NA ÚZEMÍ OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ TRHOVÉ SVINY - Kabeláčová, Marie (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá informovaností veřejnosti o ambulantních sociálních službách na území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny. Teoretická část charakterizuje osoby se zdravotním postižením, jejich rodinu a integraci těchto lidí do společnosti. Dále popisuje pracovníky a poskytovatele sociálních služeb a situaci ambulantních sociálních služeb na území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny. Výzkumná část práce obsahuje rozbor a výsledky ankety a analýzy informovanosti lidí na území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny o ambulantních sociálních službách a doplňkových službách pro osoby se zdravotním postižením. Lidé jsou zde poměrně málo informováni, a také na mnoha místech tohoto území je malá nebo žádná dostupnost těchto služeb. Z toho vyplývá i poměrně malé využívání ambulantních sociálních služeb osobami se zdravotním postižením, které jsou obyvateli obce.
Ambulatory social services for citizens with disabilities in the region of municipality with extended field of activity Trhové Sviny
Keywords: Klíčová slova: osoba se zdravotním postižením; ambulantní sociální služby; integrace; sociální práce; pracovníci a poskytovatelé v sociálních službách; informovanost veřejnosti.; Key words: disabled person; ambulatory social services; integration; social work; workers and providers in social services; public awareness.