Motivace k učení se cizímu jazyku a plurilingvní repertoár - Volfová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou tématu motivace k učení se cizímu jazyku a plurilingvním repertoárem. V prvních kapitolách jsou vymezeny základní pojmy týkající se motivace, typů motivace a dělení motivů. Je také poukázáno na specifika motivace v oblasti učení se cizím jazykům. Druhou rovinou teoretické části je plurilingvní repertoár. Tato část je převážně věnována jazykové politice Rady Evropy a Společnému evropskému referenčnímu rámci pro jazyky. Empirická část stojí na základech dotazníkového šetření. Cílem výzkumu bylo zjistit, co motivuje studenty bakalářského studia na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích ke studiu cizích jazyků a na jaké úrovně v daných cizích jazycích dosahují, a to v každé řečové dovednosti zvlášť.
Motivation to learning foreign languages and plurilingual repertoire
Motivation to learning foreign languages and plurilingual repertoire
Keywords: Motivace; motivace k učení se cizímu jazyku; cizí jazyk; plurilingvismus; plurilingvní repertoár; SERR; jazykové dovednosti; Motivation; Motivation to learn foreign languages; language; plurilingvism; plurilingual repertoire; CEF; language skills