Pojetí věrnosti v Maloryho zpracování artušovských legend - Hřebejková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2020)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá pojetím věrnosti v díle sira Thomase Malory, Le Morte d'Arthur (Artušova smrt). Záměrem práce je představit nesnadno definovatelný pojem věrnosti a posléze jeho prostřednictvím zanalyzovat dvojici příběhů z Le Morte d'Arthur, v nichž zastupuje věrnost klíčovou roli. Pro lepší pochopení a orientaci v Maloryho díle práce přibližuje ještě rytířskou kulturu a samostatnou postavu legendárního krále Artuše.
The conception of loyalty in Malory's Le Morte d'Arthur
Keywords: Thomas Malory; Artušova smrt; věrnost; rytířství; víra; Thomas Malory; Le Morte d'Arthur; loyalty; chivalry; faith