Postoje praktických lékařů Jihočeského kraje k nekonvenční medicíně - Čábelková, Petra (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá monitorováním postojů praktických lékařů v Jihočeském kraji k nekonvenční medicíně.. V teoretické části se práce věnuje objasnění pojmů nekonvenční medicína, alternativní medicína, vědecká medicína. Dále práce popisuje jednotlivé směry nekonvenční medicíny. V praktické části jsem zjišťovala míru informovanosti o nekonvenční medicíně mezi lékaři. Výzkum byl prováděn formou anonymních dotazníků u praktických lékařů. Vyhodnocené dotazníky byly podkladem k zpracování grafické části. Grafy vypovídají o tom, jak lékaři vnímají směry nekonvenční medicíny, jak souhlasí či nesouhlasí s používáním metod nekonvenční medicíny u svých pacientů, jak se staví k úrovni vzdělávání lékařů v tomto směru v České republi
Attitudes of physitians of the region of the South Bohemia to the unconventional medicine
Keywords: nekonvenční medicína; alternativní medicína; vědecká medicína; prevence; zdraví; placebo; civilizační choroby; non-conventional medicine; alternative medicine; scientific medicine; prevention; health; placebo; civilization diseases