Analýza hmotnostní koncentrace polétavého prachu v silniční dopravě v závislosti na dopravní trase a prostředí. - Klíma, David (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce na téma Analýza hmotnostní koncentrace polétavého prachu v silniční dopravě v závislosti na dopravním prostředí se zabývá měřením hmotnostní koncentrace polétavého prachu v místech, která se lišila jak v intenzitě provozu tak ve velikosti zdrojů prachových částic. Měřením byly získány objektivní informace o vlivu pohybu vozidel různých kategorií v silniční dopravě na znečištění ovzduší emisemi z nespalovacích procesů.
Analysis of the mass concentration of airborne dust in the road transport depending on traffic environment
Keywords: prachové částice; znečištění; dopravní trasa; dust particles; transportation route; pollution