Ruská menšina v České republice - vývoj prostorového rozmístění - Havlová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se věnuje vývoji rozmístění ruské národnostní menšiny v České republice od roku 1921 do současné doby a také se zaměřuje na koncentrace Rusů v Karlových Varech a Praze. Dále se zaměřuje na rozmístění cizinců z Ruska na území České republiky a na historicko-geografický kontext ruské migrace do České republiky. V neposlední řadě představuje zákonnou legislativu v České republice pro národnostní menšiny a cizince.
Russian minority in the Czech Republic development of spatial deployment
Keywords: ruská národnost; Rusové v České republice; ruští cizinci v České republice; Rusové v Karlových Varech; ruská menšina; prostorové rozmístění ruské národnostní menšiny; Russian nationality; Russians in the Czech Republic; Russian foreigners in the Czech Republic; Russians in Karlovy Vary; Russian minority; spatial deployment of the Russian national minority