Berta Mildová-Bílková sociální pracovnice Československé církve - Štarková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá odkazem Berty Mildové-Bílkové sociální pracovnice Církve československé v rozmezí 30. až 50. let minulého století Cílem je příklad křesťanské sociální pracovnice, která vykonávala svoji práci s láskou. Popisuje dobový kontext, význam rodiny a školy na osobnost. Profesionální dráhu Berty Mildové a úzké propojení s CČS(H), kde byla více než 12 let předsedkyní Ústředí sociální práce. Dále podíl na širokém rozsahu činností křesťanské sociální práce a její důležitou a nezastupitelnou úlohu v Církvi československé. Představuje publikační činnost Berty Mildové-Bílkové zaměřenou na sociální práci.
Berta Mildová-Bilková social worker of The Czechoslovak Church
Keywords: Církev československá; dobrovolnictví; křesťanská sociální práce; odbory sociální práce; případová práce; sesterské sdružení; sociální péče; zdravotní a ošetřovatelská služba; The Czechoslovak Church; volunteering; christian; social work; social work field; sisterhood group; social care; medical and keeping service