Možná rizika zneužití zdrojů ionizujícího záření - Švecová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2008)
Zdroje ionizujícího záření mohou být zneužity teroristy, politiky nebo různými skupinami k násilnému prosazování svých cílů. Zdroje ionizujícího záření se využívají v mnoha odvětvích, důležité je využití ve zdravotnictví, průmyslu, zemědělství, vesmírném inženýrství, geologii, archeologii a mnoha dalších.Cílem mé práce je přiblížit čtenáři problematiku radiologického terorismu a různých druhů zneužití zdrojů ionizujícího záření.
Possible Risks of Abuse of the Sources of Ionizing Radiation
Keywords: ionizující záření; jaderná bomba; špinavá bomba; radiační terorismus; radionuklid; ionizing radiation; nuclear bomb; dirty bomb; radiological terrorism; radionuclide