Hodnocení sběracích vozů Pöttinger JUMBO 6600 a KRONE Titan 6/48 GL - Brýna, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá hodnocením sběracích vozů Pöttinger Jumbo 6600 a KRONE Titan 6/48 GL při sklizni pícnin a slámy v podniku zemědělské prvovýroby. Hodnotí problematiku z hlediska skutečné a teoretické délky řezanky. Stanovuje základní výkonnosti a exploatační ukazatele sběracích vozů při sklizni. Zabývá se rozborem investičních a provozních nákladů. Metodika řešení byla založena na vlastním měření, informacích získaných od majitelů, z odborné literatury a zemědělských norem.
Evaluation two forage wagons - Pöttinger JUMBO 6600 and KRONE Titan 6/48 GL
Keywords: Senáž; sláma; sběrací vůz; sklizeň; Haylage; straw; forage wagons; harvest