Vybraná tvorba Ester Staré ve volnočasové výchově ke čtenářství - Pešková, Alena (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je představení tvorby autorky knih pro děti, speciální pedagožky a logopedky Ester Staré a využití vybraného díla ve volnočasové výchově ke čtenářství. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické časti je představen životopis, literární tvorba a získaná ocenění autorky. Dále vývojová specifika dětského čtenáře a vybrané metody zvolené pro konkrétní práci s textem. Praktická část je zaměřena na týdenní projekt s knihou Šedík a Bubi a jeho praktické využití ve volnočasové výchově ke čtenářství.
Selected Works of Ester Stará in Leisure Education for Reading
Keywords: Ester Stará; vybraná tvorba; volnočasová výchova; děti mladšího školního věku; projekt; Ester Stará; selected works; leisure education; children of younger school age; project