VYUŽITÍ DRAMATICKÉ VÝCHOVY NA ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOČESKÉM KRAJI - Kropáček, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním tématem této bakalářská práce je zjištění využívání dramatické výchovy na základních školách v Jihočeském kraji. Jsou to školy, u kterých je zřizovatelem obec, město, kraj nebo stát. V první kapitole vymezuji důležité základní pojmy, v druhé se zabývám dramatickou výchovou, jejími cíli a metodikou. V třetí kapitole se seznámíme s osobností pedagoga a jeho kompetencemi. Čtvrtou, a v této práci nejdůležitější kapitolou je praktická část, která obsahuje dotazníkové šetření. Cílem dotazníku je zjistit, jak a jestli vůbec se dramatická výchova využívá ve výuce nebo v mimoškolních aktivitách (družina, kroužky) na základních školách v Jihočeském kraji.
Application of Dramatic Education at Primary Schools in the South Bohemian Region
Keywords: dramatická výchova; cíle dramatické výchovy; základní škola; plně organizované školy; malotřídní školy; dramatic education; goals of dramatic education; primary school; fully organized school; class for children of different age