Návrh metodiky nahrávky ve volejbale.\\ - Blažek, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2006)
Tématem této diplomové práce je návrh metodiky nahrávky ve volejbale. Práce se zabývá charakteristikou a systematikou volejbalu, uvádí rozdělení nahrávky z technického a taktického hlediska. Hlavním úkolem bylo vytvoření modelu nácviku nahrávky a jeho ověření na kontrolní skupině. Jako kontrolní skupinu jsem si zvolil kadetky z Tj Jiskra Zruč nad Sázavou. Dívky byly rozděleny do dvou skupin A a B. Obě skupiny byly otestovány pohybovými testy a testem ke zjištění úrovně nahrávky. Se skupinou A byl prováděn nácvik nahrávky po dobu čtyř měsíců. Po této době byly obě skupiny znovu otestovány a výsledky byly porovnány a statisticky vyhodnoceny. Práce je doplněna souborem herních a průpravných cvičení v jednotlivých etapách .\\
Proposal methodists recordings in volleyball\\
Keywords: Herní činnost jednotlivce; model; nahrávka; odbití; pozorování; pravidla; systematika; taktika; technika; testování; volejbal .\\; Individual game skills; model; setting; hitting; observation; rules; systematics; tactics; techniques; testing; volleyball.\\