Porovnání zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu u studentů psychologie a přírodovědných oborů (bakalářská práce je součástí širšího projektu) - Klečková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá porovnáním zpracování barevné modifikace Warteggova kresebného testu studenty psychologie a studenty přírodovědných oborů a následně charakteristikou rysů, které jsou specifické pro studenty psychologie. V teoretické části jsou popsány projektivní metody, zvláště pak Warteggův kresebný test (WZT) a jeho barevná modifikace. Dále je uvedena symbolika jednotlivých barev. V empirické části jsou sledovány rozdíly ve zpracování WZT 16 studentů psychologie a 16 studentů přírodovědných oborů. Na jejich základě jsou definovány charakteristické rysy zpracování WZT u studentů psychologie.
Comparison of colored modification of Wartegg's drawing test outcomes in psychology students and natural science students
Keywords: projektivní metody; Warteggův kresebný test; Barevná modifikace Warteggova kresebného testu; studenti psychologie; studenti přírodovědných oborů; projective methods; Wartegg's drawing test; colored modification of Wartegg's drawing test; psychology students; natural science students