Systém odměňování a produktivita lidských zdrojů v podniku - Heřtová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá systémem odměňování a produktivitou lidských zdrojů v podniku. Odměňování zaměstnanců je problematika, kterou musí neustále řešit každý podnik. Správně nastavený mzdový systém dokáže přispět ke spokojenosti pracovníků, zvýšit jejich motivaci k pracovnímu výkonu a snížit fluktuaci. Hlavním cílem práce je zhodnotit využívaný systém odměňování ve vybraném podniku Schwan Cosmetics CR, s.r.o., jehož hlavním předmětem činnosti je výroba kosmetických tužek a sídlí v Českém Krumlově. Nejprve je společnost krátce charakterizována, poté se práce zaměřuje na systém odměňování, především na způsob, jakým je stanovena mzda zaměstnanců a jaké benefity využívají. Další část je věnována produktivitě lidských zdrojů a metodám jejího měření v podniku. Potřebné informace jsou získány z veřejně dostupných výkazů, ale také z webových stránek společnosti a interních zdrojů podniku. Na základě dat a zjištěných výsledků jsou navrženy změny na zlepšení výkonnosti lidského kapitálu v podniku.
Remuneration System and Productivity of Human Resources in a Company
Keywords: odměňování; zaměstnanecké benefity; produktivita práce; lidský kapitál; efektivita; remuneration; employee benefits; labour productivity; human capital; efficiency