Doprava a dopravní výchova jako odraz dopravní gramotnosti (Dačicko, Jihlavsko, Jindřichohradecko) - Marková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu současného stavu dopravy a dopravních služeb jako nedílné součásti cestovního ruchu ve zvolených regionech, konkrétně se jedná o Dačicko, Jihlavsko a Jindřichohradecko. Na základě terénního šetření v těchto regionech, které bude provedeno na segmentu vysokoškolských studentů, budou nastíněny možnosti zlepšení dopravní výchovy a dopravního systému ve sledované oblasti.
Transportation and education in it as a reflection of transportation literacy ( Dačicko, Jihlavsko and Jindřichohradecko )
Keywords: doprava; gramotnost; dopravní gramotnost; dopravní výchova; dopravní systém; cestovní ruch; segment; marketingový výzkum; transport; literacy; transportation literacy; traffic education; transport system; tourist trade; segment; marketing research