Hospodářství, společnost a obchod ve Španělsku v raném středověku - Vítková, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
Anotace Předmětem bakalářské práce je charakteristika hospodářské a společenské situace ve Španělsku v osmém až jedenáctém století. Cílem je zaměřit se výhradně na systémy obchodování v muslimské a křesťanské části Pyrenejského poloostrova s přihlédnutím k historickým kontextům a stratifikaci španělské společnosti. Jádro práce zahrnuje charakteristiku muslimské městské ekonomiky a venkovské ekonomiky křesťanských států a zabývá se různými aspekty obchodní činnosti, např. používáním platidel, importním a exportním zbožím, oblíbenými produkty řemeslné výroby a zemědělské oblasti.
Economy, Society and Trade in Spain in the Early Middle Ages
Keywords: charakteristika hospodářské a společenské situace ve Španělsku; to chararacterizate economic and social situation in Spain