Programování HTML5 her s využitím frameworku MelonJS - Salcer, David (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je zpracování problematiky programování her v MelonJS frameworku, porovnání skonkurenčním frameworkem pro tvorbu her Phaser aprozkoumání dalších možností tvorby her na podobných principech. Student zpracuje podrobný český tutoriál k vytvoření vlastní hry pro Windows a MacOS resp. iOS, který bude sloužit IT studentům či vývojářům, zajímajícím se o aktuální počítačové technologie aprogramování her. Součástí práce bude provedeno idotazníkové šetření za účelem zjištění, zda otéto problematice mají studenti středních a vysokých škol informace či zájem. Praktickou částí bakalářské práce bude webová aplikace s vlastní desktopovou a mobilní hrou, vytvořenou v HTML5 a MelonJS včetně podrobné dokumentace a tutoriálu.
Programming HTML5 games using the MelonJS framework
Keywords: HTML5; hry; MelonJS; javascript; CocoonJS; webový prohlížeč; HTML5; games; MelonJS; javascript; CocoonJS; web browser