Porovnání zemědělských dotací EU a ČR na základě FADN - Javorková, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Teoretická část popisuje vývoj dotací, finanční analýzu a zemědělskou účetní datovou síť. Cílem této práce bylo provedení a následné vyjádření výsledků finanční analýzy. Základem analýzy byl výkaz zisku a ztrát a rozvaha. Finanční analýza byla provedena na základě rozboru poměrových ukazatelů: rentabilita, aktivita, likvidita a zadluženost. Každý zemědělský podnik jsem porovnávala se zemědělskou účetní datovou sítí (FADN). Informace pro zpracování této práce byly čerpány převážně z Ministerstva zemědělství, Státního zemědělských intervenčního fondu, zemědělských podniků, odborné literatury a internetu.
Comparasion of agricultural subsidies EU and the CR based on FADN
Keywords: finanční analýza; poměrové ukazatele; finanční podpory; dotační tituly; zemědělský podnik; ekonomika podniku; využití dotací; financial analysis; proportion indicators; financial subsidies; grants; agricultural enterprise; business economics; application of subsidies