Modernizace soustruhu měničem frekvence - Míček, Radek (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce Modernizace soustruhu měničem frekvence se zabývá způsobem, jakým lze dosáhnout lepších vlastností soustruhu výměnou motoru stejnosměrného s regulací za motor asynchronní s měničem frekvence. Práce seznamuje s různými druhy regulací a s praktickým provedením modernizace daného soustruhu. Práce dále obsahuje měření, která ověřují úspěšnost modernizace.
Modernisation of the lathe by frequency converter
Keywords: Soustruh SV 18 RB; měnič frekvence; asynchronní motor.; The lathe SV 18 RB; frequency inverter; asynchronous motor.