Podpora četby, spolky, Městská knihovna v Českém Krumlově v letech 1900 - 1950 - Matějčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá vývojem organizace Městské knihovny v Českém Krumlově, ponejprv vznikem stolních společností, podporujícího spolku, dále jejich činností, podporou českého jazyka a souvisejícími historickými událostmi v Českém Krumlově v letech 1900 - 1950. Dále mapuje aktivity samotné knihovny do let padesátých a také krátce současnost knihovny. Poslední kapitola je věnována paní Věře Pazderkové v podobě medailónku.
Reading, association city liberary in the years 1900-1950
Keywords: knihovna; Český Krumlov; historie; spolky; stolní společnost; český jazyk; library; Český Krumlov; history; associations; table company; Czech language