Analýza psacího projevu žáků 1. ročníků ZŠ - Moravcová, Ladislava (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce s názvem Analýza psacího projevu u žáků prvních ročníků ZŠ se zabývá rozborem psaní jednotlivých písmen a klade důraz především na kvantitativní a kvalitativní znaky jednotlivých písmen a na chyby, kterých se žáci při psaní dopouští. Cílem diplomové práce je srovnání metody klasické a alternativní používané při výuce psaní v současné škole. Práce obsahuje část teoretickou a výzkumnou, doloženou řadou tabulek a grafů, včetně rozsáhlého přílohového materiálu.
The Analysis of Beginning Pupils´ Writing