Rozdíly v řízení kolektivu - rozdíly ve vedení skupin mezi muži a ženami - Mejtová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá otázkou rozdílu vedení kolektivu mezi muži a ženami. Teoretická část přibližuje základní genderové rozdíly, vysvětluje problematiku komunikace a seznamuje se základními pojmy v oblasti skautské činnosti. Praktická část je situována do skautského prostředí a jsou zde zkoumány rozdíly v názoru na postavení žen a mužů na vedoucí pozici, názory na kompetence správného vedoucího a na rozdílné styly řízení kolektivu mužů a žen. Výzkum je uskutečněn pomocí dotazníků a následné společné diskuze. Ze závěru výzkumu vyplývá, že muž je společností brán jako vhodnější na pozici vedoucího, ačkoliv sami respondenti tuto skutečnost v diskusi popírají.
DIFFERENCES IN MANAGEMENT OF TEAM - DIFFERENCES IN LEADING A GROUP BETWEEEN MEN AND WOMAN
Keywords: Gender; kompetence; komunikace; styly řízení; muž; žena; skaut; Gender; competence; communication; various styles of leadership; man; woman; scout