Financování a účetnictví vybrané příspěvkové organizace - Havlíčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Hlavním cílem práce je v teoretické rovině popsat financování a účetnictví příspěvkových organizací zřizovaných územním samosprávným celkem a aplikovat teoretické základy do praxe, aby mohlo být zanalyzováno hospodaření a zhodnocena účetní závěrka Základní školy a Mateřské školy pro zrakově postižené a vady řeči, Plzeň. Dílčím cílem je porovnat financování vybraných základních škol v Plzeňském kraji z hlediska různých zdrojů financování.
The financing and the accounting of the selected allowance organization
Keywords: neziskové organizace; příspěvkové organizace; zdroje financování; účetnictví; účetní závěrka; finanční analýza; hospodaření; rozpočet; základní školy; non-profit organizations; allowance organizations; sources of financing; accounting; financial statements; financial analysis; budgets; primary schools